Vijesti

VUK JEREMIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Uslijedili bi novi zahtjevi za teritorijalno komadanje države i plan koji bi se odnosio na Republiku Srpsku…“

Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da je ogromna većina naroda protiv priznavanja Kosova kao nezavisne države, i pozvao građane da glasaju za Narodnu stranku, jer je to, kako je kazao, siguran izbor za nedvosmisleno odbacivanje „francusko-njemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije.

„Srbija pod ovom vlašću nije odbacila taj plan i 17. decembra je neophodna politička promjena da bismo zaustavili poguban put priznavanja ‘Kosova’, koje je predviđeno francusko-njemačkim planom, što bi dovelo do rastakanja države Srbije, stvaranja ‘velike Albanije’ ujedinjenjem ‘Kosova’ i Albanije, i novog ultimatuma Srbiji da se odrekne od Republike Srpske“, rekao je Jeremić za Radio-televiziju Srbije.

Jeremić je kazao da je „francusko-njemački“ plan ultimatum sa potencijalno najopasnijim posljedicama po opstanak države i naroda koji je pred Srbiju stavljen od 1999. godine.

„Bez Srbije nije moguće napraviti državu od takozvanog ‘Kosova’, koje je danas lažna država, ali ako postane član UN, a planom je predviđeno da se Srbija tome ne protivi, što znači da ne traži veto od Kine i Rusije u Savjetu bezbjednosti UN, onda će postati prava država i potom će se ujediniti sa Albanijom u ‘Veliku Albaniju’, koja će imati dalje teritorijalne pretenzije i to će dovesti do novih sukoba na Balkanu“, rekao je Jeremić.

„Srbija bi priznavanjem ‘Kosova’ pokazala slabost i uslijedili bi novi zahtjevi za teritorijalno komadanje naše države, kao i novi ‘francusko-njemački’ plan koji bi se odnosio na Republiku Srpsku i reviziju Dejtonskog sporazuma“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka zna kako da se taj plan odbaci tako da ne bude teških posljedica i da Srbija zadrži svoje ekonomske odnose sa EU, i dodao da Srbiji neće biti uvedene sankcije ako odbaci ultimatum.

„Narodna stranka se zalaže i za jasnu i nedvosmislenu zabranu kopanja litijuma u Srbiji, kao i za promenu sistema“, rekao je Jeremić.

SB

To Top
$(".comment-click-7510").on("click", function(){ $(".com-click-id-7510").show(); $(".disqus-thread-7510").show(); $(".com-but-7510").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });