Vijesti

ŠOKANTAN ISTUP ZAGREBAČKOG PROFESORA NA ČOVIĆEVOJ TELEVIZIJI: Pogledajte koga je optužio za skrnavljenje Partizanskog groblja u Mostaru…

„Suniti i šijiti su se ujedinili na više mjesta, ali samo protiv Izraela i Hrvata u BiH su vodili bitku protiv nekog trećeg, a da s vremenom nisu zaratili jedni s drugima“, kazao je za HDZ-ovu stranačku RTV-a HB vanredni profesor sa Sveučilišta u Zagrebu Boris Havel.

Kazao je kako danas iz Pojasa Gaze sunitska teroristička organizacija Islamski džihad napada Izrael.

„Njih potpomaže, financira i naoružava šijitski Iran koji financira i šijitsku terorističku miliciju iz južnog Libanona. U tom kontekstu se sukob odvija desetljećima i nisu zabilježeni međusobni sukobi, a slično je bilo i u BiH u vrijeme rata 1993. i 1994. godine“, kazao je Havel.

-Nije zabilježeno da su se u BiH suniti i šijiti okrenuli jedni protiv drugih osim što su vodili džihad protiv Hrvata u Hercegovini i Središnjoj Bosni, kazao je Havel.

U sumanom nastupu zagrebački profesor „pojasnio“ je zašto ta vrsta koalicije nije vodila džihad protiv Srba u BiH.

„Iran koji je bio akter u BiH je saveznik s Rusijom. Rusiji nije odgovaralo da se rat percipira kao religijski, ali se u kontekstu iransko-ruskog savezništva moglo nešto učiniti. S druge strane Hrvati su bili potpuno ostavljeni u tom smislu tako da je ta sunitsko-šijitska koalicija imala širok prostor za djelovanje“, kazao je Havel.

-Ključni faktor nestabilnosti Bliskog istoka je Iran i iranska politička prisutnost u BiH ni na koji način ne pridonosi boljitku, ali pridonosi vidljivosti BiH od strane Izraela. Izraelci znaju puno više nego što to izlazi u javnost. Procesi koji se događaju u BiH nanose veliku štetu ne samo Hrvatima nego i Srbima, ali i mnogima na bošnjačkoj političkoj pozornici, rekao je Havel.

Nacističko znakovlje koje se godinama iscrtava na Partizanskom groblju u Mostaru a za koje upravo vlasti HDZ-a BiH nikada nisu procesuirali i za koji već 30 nema krivca, Havel je također imao „pojašnjenje“.

Pogledajte koga je Havel doveo u vezu sa fašističkim divljanjem koje se već 30 godina nekažnjeno događa na Partizanskom groblju u Mostaru.

SB

To Top
$(".comment-click-5965").on("click", function(){ $(".com-click-id-5965").show(); $(".disqus-thread-5965").show(); $(".com-but-5965").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });