Vijesti

SMIJENIO GA ASHDOWN 2005. GODINE; OGLASIO SE NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK SDS-a KALINIĆ: “Mrtvozornici SDS-a su Govedarica, Bosić, Babalj i Šarović”

Kako kaže, postojao je dogovor sa Bosićem da ko se prvi “vrati u igru”, da će taj ponovo biti na čelu stranke. Navodi i to, da je, najvjerovatnije, uslov za povratak na političku scenu bio da se uhvate Karadžić i Mladić.

Nekadašnji predsjednik SDS-a Dragan Kalinić kaže da ne želi da staje na muku SDS-u, ali da je u toj stranci situacija veoma teška, prenosi Alternativna televizija.

On poručuje, medicinskim rječnikom, da su mrtvozornici SDS-a, pored ostalih Vukota Govedarica, Mladen Bosić, Darko Babalj, Mirko Šarović i još jedan krug ljudi.

“Njima teško kakva terapija može pomoći. To je društvo koje sam ja nekada prozvao BBC, Bosić Biznis Klub”, kaže Kalinić.

On je ispričao kako se pokušao vratiti na vrh stranke 2009. godine, ali je sve to odbio upravo Mladen Bosić.

“Mene je smijenio Paddy Ashdown 2005. godine. Ta smjena je bila mimo pameti”, priča Kalinić i dodaje da je Čavić od njega preuzeo SDS.

Kako kaže, postojao je dogovor sa Bosićem da ko se prvi “vrati u igru”, da će taj ponovo biti na čelu stranke. Navodi i to, da je, najvjerovatnije, uslov za povratak na političku scenu bio da se uhvate Karadžić i Mladić.

“Kada se to desilo 2009. godine, uzmem bocu viskija i odem u Brčko i javim se Mladenu (Bosiću). Kažem, Mladene, ja sam stigao da preuzmem funkciju predsjednika SDS-a”, prepričava Kalinić događaj.

Na to mu je Bosić odgovorio da o tome nema govora, poručivši mu da nije bio zadužen da mu grije fotelju šest godina.

Kalinić mu je, kako kaže, pokušao objasniti da ga nije smijenio SDS, nego stranac, okupator.

“Došao sam da ti kažem da si dužan da me pustiš da ja budem predsjednik SDS-a 24 sata, nakon toga ćemo napraviti skupštinu i birati onog ko je najbolji”, rekao je tada Kalinić i dodao da mu to, kod Bosića, nije prošlo.

SB

To Top
$(".comment-click-5978").on("click", function(){ $(".com-click-id-5978").show(); $(".disqus-thread-5978").show(); $(".com-but-5978").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });