MEŠALIĆ DIREKTNO: “Izdvajanje pola miliona KM za poplave Vlade Federacije je mizerija, Nikšić je otišao da se slika po Krajini”

“Pa pola miliona je cijena jedne kuće. Bolje da nisu davali, vrijeđaju naše građane…”, kaže on.

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zatražio je hitnu sjednicu povod poplava u Unsko-sanskom kantonu i Općini Čelić.

Mahir Mešalić, predsjednik Kluba DF-a u Zastupničkom domu za Faktor je kazao kako je izdvajanje svega pola miliona KM za poplave u USK vrijeđanje građana.

“Zatražili smo hitnu sjednici zbog poplava još nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Stanje je zaista urgentno. Ukoliko se što prije na naš zahtjev ne očituje rukovodstvo Zastupničkog doma, odnosno, predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić, mi ćemo prema Poslovniku sakupiti 20 potpisa i morat će je zakazati”, kaže Mešalić.

Osvrnuo se na izdvajanje novca za poplave Vlade FBiH.

“Izdvajanje pola miliona KM za poplave Vlade Federacije je jedna opšta mizerija, jer je u Čeliću i Koraju šteta više od pola miliona KM. Samo u ta dva mjesta. Mora se napraviti akcioni plan i vidjeti koliko tačno treba novca, pošto Federacija ima novce na računima, ja sam zato da se izdvoji 20 miliona KM za poplave.

Pa pola miliona je cijena jedne kuće. Bolje da nisu davali, vrijeđaju naše građane. Premijer Nermin Nikšić je otišao je da se slika po Krajini umjesto da je izdvojio 20 do 30 miliona KM jer znamo šta znače poplave i sanacija poplavljenih područja”, kazao je Mešalić.

SB