OČEKIVANO – SDS ide na Dodikov sastanak o suverenitetu

SDS će učestvovati na konsultativnim razgovorima kod predsjednika Republike srpske Miorada Dodika koji je zakazan za 14 sati. Na tom sastanku trebalo bi se raspravljati o pitanju državne imovine, a nakon jedinstvenog stava koji su ranije usaglasili jedinstveni stav o državnoj imovini.

“Juče smo imali online sjednicu Predsjedništva SDS razmotrili sve okolnosti ovog pitanja i donijeli odluku”, rekao je v.d. predsjednik stranke Milan Miličević.

On je dodao da se u ovom slučaju radi o “nadstranačkom nacionalnom pitanju koje je od suštinskog značaja za svakog građanina Republike srpske i svakog Srbina”.

“To ne znači da postoji bilo kakva sličnost između SDS i bilo kojeg predstavnika bilo koje političke opcije koja bude učestovala na sastanku”, rekao je Miličević naglašavajući da SDS i dalje nastavlja da istrajava na pitanjima na koje predstavnici vlasti ne daju odgovore i to o zaduženosti, ekonomskoj situaciji i ukupnom položaju građana.

“Mi kao SDS vodimo odgovornu nacionalnu politiku”, rekao je on dodajući da stranka koju predstavlja ima i istorijsku odgovornost po pitanju Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je nastao kroz niz konsultativnih sastanaka na kojima je učestvovala SDS, “a niko drugi od današnjih političkih opcija nije ni bio formiran”.

NAP