Vijesti

Mehmedović: Zašto se dopušta da se Hrvatska neometano nameće kao spasilac Bošnjaka

U službenom programu 27. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, koja je izravno prenesena putem TV-a, sa strane službenih spikera ponovno su iznesene tvrdnje da je HV spriječio genocid nad Bošnjacima u Bihaćkoj krajini omogućio deblokadu, kazao je u rekaciji zastupnik PDPSBiH Šemsudin Mehmedović.

“Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović već mjesecima iznosi istu tezu, a godinama se to nameće u izjavama bivših i sadašnjih funkcionera Hrvatske kao što je npr. bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić.

Nažalost, iz BiH se ne odgovara na takve navode i pitam se zašto se dopušta da se Hrvatska neometano nameće kao spasilac Bošnjaka od genocida 2 u Bihaćkoj krajini i kome to u političkoj eliti kod Bošnjaka odgovara i zašto se o tome uporno šuti. Da li nam se time šalje signal da će nam Hrvatska pisati povijest i da smo prećutno prepušteni pod hrvatsku interesnu sferu?

Pozivam generale Armije BiH i Udruženje generala BiH da odgovore na navode izrečene u službenom protokolu i programu 27. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, ali i političkoj eliti bosanskih stranaka da nam kažu šta znaju o tendecioznom nametanju Hrvatske kao spasioca Bosne i Bošnjaka od drugog genocida i prepuštanju pod hrvatsku interesnu sferu“, istaknuo je Mehemdović.

Isto je u svom govoru u službenom programu obilježavanja rekao i hrvatski premijer Plenković.

“Dakle, to nije ni Milanović ni Plenković već jasan novi jedinstveni hrvatski kurs koji želi označiti dominaciju, tutorstvo i pokroviteljstvo Hrvatske nad BiH, Bošnjacima, mirom u BiH i Daytonskim sporazumom.

Ovo je jasna tendencija izgradnje povijesnog privida da je Hrvatska omogućila mir u BiH i da je bila faktor sprječavanja nastavka genocida. To tako nije niti će biti!”, dodao je Mehmedović.

NAP

To Top
$(".comment-click-3321").on("click", function(){ $(".com-click-id-3321").show(); $(".disqus-thread-3321").show(); $(".com-but-3321").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });