Vijesti

Ekskluzivni intervju Juratovića: Eksperati u utorak o izmjenama Izbornog zakona

Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu u ekskluzivnom intervjuu za N1 je istakao da je preuranjeno govoriti o bilo kakvoj odluci Christiana Schmidta, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o izmjenama Izbornog zakona ali da ima saznanja da će 40 eksperata među kojima i politički subjekti u utorak 26. jula održati sastanak i zauzeti pozicije.

Za razliku od svog stranačkog kolege Adisa Ahmetovića, koji je pozvao Schmidta da odustane od ovakve odluke, Josip Juratović ne želi preuranjeno reagovati dok ne bude i zvanično. Schmidta podržava i za narednu sedmicu najavljuje sastanak stručnjaka, među kojima i stranačkih subjekata, i definiranje pozicije.

“On je prvi visoki predstavnik koji ne donosi sam odluke nego je pozvao stručni tim na osnovu Deklaracije koja je već prije godinu dana dobila 60 tisuća potpisa i na principu te deklaracije pozvao je sve da se donese najbolje rješenje. Prije nego što budem imao bilo kakav dokument kao zaključak , mislim da nije korektno da mi unaprijed dovodimo neke zabrane, i ako to još nigdje na papiru ne stoji, nego je možda neko negdje izustio , a sad se koristi u neke svrhe, a ne znam kome bi to trebalo koristiti”, rekao je Juratović za N1.

To Top
$(".comment-click-3224").on("click", function(){ $(".com-click-id-3224").show(); $(".disqus-thread-3224").show(); $(".com-but-3224").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });