Vijesti

MIJATOVIĆ UPUTIO POZIV VISOKOM PREDSTAVNIKU: Gospodine Schmidt, hajmo odluku – BiH jedna izborna jedinica…“

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, uputio je otvoreni poziv visokom predstavniku Christianu Schmidtu na izmjenu Izbornog zakona nakon kojeg bi BiH postala normalna država.

„Prije nešto manje od godinu dana sam rekao da će stranci Bošnjacima dati Zakon o Srebrenici, Srbima imovinu, Hrvatima Izborni zakon, mnogi su se smijali.

Valentin Inzko je nametnuo izmjene Zakona o krivičnom postupku kojim se kažnjava negiranje genocida u Srebrenici, državna imovina se uveliko knjiži na entitet u Republici Srpskoj ali i u Federaciji BiH, a Schmidt najavljuje izmjene izbornog zakona po željama HDZ-a.

Dakle, međunarodna zajednica nastavlja sa eksperimentima u BiH bez obzira na posljedice koje razaraju svaku mogućnost da postanemo normalna država.

Svjedoci smo da međunarodna zajednica uporno ključne procese u BiH pregovara sa etnonacionalnim vođama iako se barem u saopštenjima i izjavama zalažu za jačanje institucija.

Da budem do kraja iskren, međunarodna zajednica vrlo perfidno održava na vlasti nacionalizam u BiH jer sa istim drže daleko našu zemlju od članstva u EU.

Da budemo pragmatični, pozivam da Christian Schmidt jednom odlukom dokaže svoj odnos prema BiH, jednom odlukom i izmjenama Izbornog zakona BiH preko noći postaje normalna država.

BiH jedna izborna jedinica, i svako ima pravo da se kandiduje i bude biran i da bira na teritoriji cijele zemlje i završavamo sa nacionalizmom i fašizmom, sa kriminalom i korupcijom i bićemo spremni za članstvo u EU u roku od godinu dana.

Hajmo, Schmidte i hajmo prijatelji stranci da vidimo jeste li za BiH ili za nestanak BiH, dosta više i vaše šuplje“, poručio je Mijatović.

SB

To Top
$(".comment-click-3209").on("click", function(){ $(".com-click-id-3209").show(); $(".disqus-thread-3209").show(); $(".com-but-3209").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });