Vijesti

DODIKOV BOŠNJAK DENIS ŠULIĆ: “U vrijeme kada je Šarović donosio odluke u Srpskoj nije bilo penzija, A PLATE SU KASNILE”

Član Izvršnog komiteta SNSD Denis Šulić rekao je da je Mirko Šarović do sada bio poznat kao omiljeni ministar političkog Sarajeva i omiljeni političar Emira Hadžihafizbegovića, a u posljednje vrijeme sve više nastupa i kao osoba sa izraženom amnezijom.

Kažem sa amnezijom zbog toga što ne mogu drugačije da objasnim činjenicu da Šarović sebi daje za pravo da napada predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog malih penzija i plata u Srpskoj, zbog odlaska mladih, kao i zbog toga što se predsjednica nalazi pod sankcijama Velike Britanije, istakao je Šulić.

Šulić je rekao da je očigledno da Šarović zaboravlja da u vrijeme kada je on donosio odluke u Republici Srpskoj penzija nije bilo, da su plate kasnile, kao i da su svi, osim članova njegovog najužeg rukovodstva, željeli da odu iz Srpske.

“Ukoliko se kod Šarovića ne radi o amneziji, onda je riječ o vrhunskom licemjerju. Kada govori o sankcijama protiv predsjednice Cvijanović, Šarović bi morao da zna da je osnova za te sankcije isključivo bila borba za Republiku Srpsku, istu onu Republiku Srpsku i njene interese koje SDS Mirka Šarovića kukavički propusti da brani svaki put kada Narodna skupština Srpske raspravlja o njima”, naglasio je Šulić.

On je naveo da je Šarović u tom istom napadu na predsjednicu Cvijanović rekao da se u politici trebamo “mjeriti po tome koliko znamo da radimo svoj posao”.

“Ukoliko Šarovićev posao nije kupovanje nekretnina u Beogradu ili rad u interesu političkog Sarajeva, u svim ostalim poslovima je izuzetno neuspješan, a posebno u poslovima koji su u vezi sa izborima, što će mu narod najbolje objasniti 2. oktobra”, rekao je Šulić.

Jedino što raduje u vezi sa političkom karijerom Šarovića, naglasio je Šulić, jeste to što ona odbrojava svoje posljednje mjesece.

“To će biti karijera koja će ostati poznata kao jedinstvena u istoriji politike, jer je obilježena pomilovanjima najvećih kriminalaca, od kojih su neki bili osuđeni i za ubistvo”, podsjetio je Šulić.

On je istakao da je pred Republikom Srpskom novo povećanje plata i novo povećanje boračkih prava koje Šarović ne pominje, zato što se on u takve teme ne razumije jer nikada nije ni učestvovao u povećanju bilo čijih osim svojih primanja.

– Predsjednica Cvijanović će od oktobra u Sarajevu raditi sve ono što Mirko Šarović ne bi smio ni pomisliti, a to je borba za interese Republike Srpske po svaki cijenu – poručio je Šulić.

SB

To Top
$(".comment-click-3159").on("click", function(){ $(".com-click-id-3159").show(); $(".disqus-thread-3159").show(); $(".com-but-3159").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });