Vijesti

HAZIM MUJČINOVIĆ TVRDI: “Pripadnici MUP-a RS-a fotografirali učesnike Marša mira”

Glumac Hazim Mujčinović, koji svake godine učestvuje na Maršu mira i vodi program prije polaska kolone iz Nezuka, na svom Facebook profilu napisao je da su ga tokom ovogodišnjeg pješačkog pohoda u više navrata fotografirali pripadnici MUP-a Republike Srpske.

– Zbog obima obaveza koje obavljam tokom Marša mira, nemam priliku za fotografiranje u koloni, ali ove godine su to za mene obavljali pripadnici MUP-a RS-a. Razlog ne znam, ne znam ni što sam im toliko zanimljiv. Možda za uspomenu da su bili blizu mene, možda da svojim operativcima dostave informaciju o mom kretanju. U oba slučaja daju mi pažnju, mada sam ja uvijek dostupan, bilo gdje da putujem i bilo kome da treba razgovor sa mnom, pa i policiji.

Slučajno bi bilo da ste me fotografirali jučer pored saobraćajne gužve, ali to je već bilo treći ili četvrti put u tri dana. A kako znam da jeste? Pa dok vi pratite mene, ja imam ljude koji prate vas na Parlogu, u Bakračima, iz “forda” na Kaldrmici, na Jaglićima, u Potočarima… I nismo, moji ljudi i ja, nikakva tajna organizacija, samo prijatelji i poznanici koji paze jedni na druge i nemamo nikakve loše namjere, samo smo došli težim putem kroz šumu na dženazu nevino ubijenim, a ubijenim od vaših prethodnika u istoj uniformi. Fotografije sad možete objaviti za šta god vam trebale, a mogli ste uzeti i kvalitetnije fotke sa mojih profila. Hvala na pažnji – napisao je Mujčinović.

Podsjećamo, Marš mira je pješački pohod stazama kojima su se Podrinjci 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon pada Srebrenice 11. jula, a ove godine održan je 18. put.

SB

To Top
$(".comment-click-3118").on("click", function(){ $(".com-click-id-3118").show(); $(".disqus-thread-3118").show(); $(".com-but-3118").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });