Pogledajte šta je Murphy poručio političarima koji negiraju genocid u Srebrenici

Iz Američke ambasade u BiH stigla je video poruka ambasadora Michaela J. Murphyja povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

Pogledajte šta je Murphy poručio političarima koji negiraju genocid u Srebrenici.

Podsjetimo, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy učestvovao je jučer u Maršu mira i posjetio Memorijalni centar Potočari kako bi odao počast ubijenim u genocidu u Srebrenici.

“Ovo je prvi put da učestvujem u Maršu mira, duboko sam počastvovan time što sam danas ovdje i zaista osjećam duboko poštovanje prema ovome putu kojim su preživjeli prešli. Ovo je način da iskažem poštovanje i duboku počast prema žrtvama genocida koji se dogodio 1995. godine. Ovo je zaista odavnje poštovanja i učesnicima Marša mira zato što su uspjeli bol, gubitak i patnju pretvoriti u nešto što znači mir. Također, da pretvore u nešto što znači nadu i toleranciju, što je potrebno Bosni i Hercegovini, što treba Bosna i Hercegovina da bi išla ka budućnosti koju svi u BiH i žele”, kazao je Murphy.

Poručio je da, što se tiče Sjedinjenih Američkih Država, oni su tu da bi odali počast i da bi pokazali svoju posvećenost Srebreničanima, žrtvama, onima koji su preživjeli i da bi pokazali posvećenost izgradnji bolje i prosperitetnije Bosne i Hercegovine.

SB