Vijesti

MEDIJI POD KONTROLOM HDZ-a:Traže da se DF isključi iz izbornog procesa i poništi kandidatura Željka Komšića…

Mediji pod kontorlom HDZ-a i Dragana Čovića već nekoliko dana traže da se DF isključi iz izbornog procesa.

Ukoliko bude poštivao vlastitu presudu u predmetu Ljubić, a morao bi, Ustavni sud BiH morat će poništiti izbor Željka Komšića, ukoliko mu se predoče vjerodostojni makar i neizravni dokazi, a to nije teško osigurati, da je on za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, kaže izvor HMS-a.

ABC portal piše da generalni tajnik radikalne Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dženan Đonlagić predao je danas kandidatske liste DF-a u SIP BiH za predstojeće izbore.

Koalicija Željko Komšić za građansku državu” (DF – GS) će imati kandidate na svim novima vlasti, a sudjelovat će i u okviru koalicije “Pokret” u Republici Srpskoj gdje prvi put očekuju da će imati poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

“Izlazimo s vrlo jasnom porukom i idejom kako vidimo buduće uređenje BiH na građanskim principima. Želimo tu ideju suočiti i tu programsku deklaraciju u političkoj areni BiH i tražiti podršku građana da konačno BiH uredimo po onim vrijednostima kakve važe u svim zemljama članicama EU, a to je jednaka vrijednost glasa i da smo svi jednaki pred ustavom i zakonom. Ta politička ideja za građansku državu BiH predstavlja našu ključnu političku poruku”, rekao je Đonlagić.

Na novinarsko pitanje kako komentirate poziv lidera HDZ-a Dragana Čovića probošnjačkim strankama da na svoje liste ne stavljaju Hrvate, sekretar DF-a je kazao da to predstavlja samo jedan u nizu aparthejdskih i diskriminatornih poziva koncepta politike HDZ-a i HNS-a.

“Mi upravi građansko uređenje BiH suprotstavljamo modelu koji propagiraju HDZ i HNS. To su potezi politike koja je personalizirana s predsjednikom HDZ-a. Mi želimo jednaku državu za sve ljude ove zemlje, individualna temeljna građanska prava”, dodao je ovaj opasni bošnjački radikal koji uporno ruši same temelje naše države nastojeći podvaliti uniratističku (čitaj bošnjačku) državu

Đonlagić je sramno kazao da će se građani BiH na ovim izborima opredijeliti da li žele buduće uređenje BiH na principima građanskog društva ili etničkih torova,

“To će biti jedina dilema ovih izbora. Naša poruka je da se narod odluči da li želi u Predsjedništvu BiH imati odnos 2:1 u korist BiH ili protiv BiH”, zaključio je ovaj ekstremist koji bi zbog ovakvih stavova trebao biti isključen iz politike.

Ovakve izjave trebaju naići na osudu takozvanog visokog predstavnika i Đonlagića i DF izbaciti iz izborne utrke.

SB

To Top
$(".comment-click-3060").on("click", function(){ $(".com-click-id-3060").show(); $(".disqus-thread-3060").show(); $(".com-but-3060").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });