Vijesti

Dodik: RS ide svojim putem i nastavit će da radi ono što je najbolje za nju

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo odredbe koje se odnose na prijenos nadležnosti sa države na entitet RS u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, reagirao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Republika Srpska ide svojim putem i nastavit će da radi ono što je najbolje za nju. Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom – izjavio je Dodik, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je “jedna svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja”.

– Meni to djeluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava. Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv Republike Srpske – odmah imaju pravo na sve – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u decembru 2021. godine Deklaraciju o ustavnim principima te četiri informacije o prijenosu nadležnosti sa zaključcima, a usvojena je i Informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Dodik je rekao i da je cilj RS-a da se sprovede Ustav BiH, a ako on nije sprovodiv onda BiH nema šanse.

RTRS

To Top
$(".comment-click-2992").on("click", function(){ $(".com-click-id-2992").show(); $(".disqus-thread-2992").show(); $(".com-but-2992").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });