Vojska RH oslobodila BiH od jarma Karadžića i Mladića, ne američki bombarderi

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se danas hrvatskim vojnim invalidima u Sisku, a povodom 30. godišnjice rada udruge HVIDR. Govorio je ponovo o ratu u Bosni i Hercegovini, te ulozi hrvatskih branitelja u njemu. Konstatovao je da su oni i “oslobodili BiH”.

“Hrvatska vojska, hrvatska Gardijska, ali i Domobranska brigada, i Herceg-bosanska brigada, oslobodila je Bosnu i Hercegovinu od jarma Karadžića i Mladića. Ne kažem Srba, nego Karadžića, Mladića i te vrlo jasno definirane bande ratnih zločinaca. Jer narod kao takav ne možete okarakterizirati i ne smijete to raditi. To je hrvatska vojska osigurala. Ne engleski, francuski, američki bombarderi kojii su tukli položaje srba oko Sarajeva jer od toga se niko nikad nije preplašlio i nije predao. To je osigurala hrvatska vojska”, rekao je Milanović.

Kazao je i to kako su hrvatski branitelji do zadnjeg dana išli do Banjaluke gdje su ranjavani i ginuli, ali da su se onog trenutka kada su politički kriteriji bili ispunjeni, povukli natrag u Hrvatsku”.

“Za nagradu, dobili su Dejtonski sporazum koji se sada krši. Hrvatima provlači kroz nos i uši. Šalje na kemijsko, predpranje i centrifugu. Dobijete zgužvanu krpu”, rekao je Milanović.

Na kraju je konstatovao kako su Hrvati miroljubiva nacija i poručio: “Nikom ne prijetimo”.

N1