GDJE JE DRAGAN?: Lideri stranaka stigli u Bruxelles, obavljeno zajedničko fotografisanje sa Michelom i Borrellom

Lideri parlamentarnih stranaka iz BiH stigli su danas u Bruxelles. Prije početka sastanka obavili su zajedničko fotografisanje sa svojim domaćinima – predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom i šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom.

Na zajedničkom fotografisanju se nije pojavio Dragan Čović, za kojeg su mediji bliski HDZ ranije izvjestili da će se samo kratko pojaviti i pozdraviti sa Michelom, te da neće učestvovati u razgovorima.

Govoreći na press konferenciji prije nekoliko dana, Čović je kazao kako neće sjediti u istoj prostoriji sa “nelegitimnim predstavnicima”, niti sa njima bilo šta potpisivati.

“Ja sam vrlo jasno kazao da ja neću sjediti u istoj dvorani gdje sjede dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH. Izborna je kampanja, ne pada mi na pamet da uđem u takvu jednu utakmicu, a još manje da na bilo koji dokument stavim zajedno potpis sa ta dva bošnjačka člana Predsjedništva. Vrlo jasan odgovor, eto svima na znanje”, rekao je tada Čović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došla “Slobodna Bosna”, saradnici Dragana Čovića su obavijestili Michela i Borrella da se “gospodin Čović ne osjeća dobro” da bih prisustvovao zajedničkom fotografisanju. Navodono, lider HDZ-a ima problema sa pritiskom, te je ostao u hotelu.

(SB)