Šokantno obraćanje u NSRS: Negiranje genocida i nazvavši ga “DOGAĐAJEM”

Predsjednik SPS-a Goran Selak tokom današnjeg obraćanja u NSRS iznio je niz skandaloznih i neprimjerenih izjava, između ostalog komentarisao je genocid u Srebrenici nazvavši ga “događajem”.

Govoreći o historijskim vezema ruskog i srpskog naroda, Selak je naveo niz situacija iz prošlosti koje su razlog zašto, kako je kazao, Srbi vole Rusiju.

Predsjednik SPS-a je u sali NSRS poručio kako je ruski car Nikolaj Romanov pomogao vaskrs Srbije i omogućio “slobodarski pucanj” Gavrila Principa, da “ne bude pucanj u prazno”, iako je tada Princip pored austrougarskog prijestolonasljednika nadvojvode Ferdinanda ubio i njegovu trudnu ženu Sofiju…

https://twitter.com/N1infoSA/status/1533826472007323651?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533826472007323651%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fba.n1info.com%2Fvijesti%2Fsokantno-obracanje-u-nsrs-negiranje-genocida-i-slavljenje-sarajevskog-atentata%2F

“Volimo Rusiju zato što je car Nikolaj Romanov spasio iscrpljenu srpsku vojsku nakon golgote u Albaniji, pomogao vaskrs Srbije i omogućio slobodarski pucanj Gavrila Principa da ne bude pucanj u prazno. Volim Rusiju jer je spriječila da moj srpski narod dobije vještačku historijsku konotaciju genocidni narod”, kazao je Selak koji je u nastavku obraćanja negirao genocid u Srebrenici.

“Moram naglasiti da postoje neki koji prihvataju kvalifikaciji događaja u Srebrenici kao genocid i još je žalije što sjede u Vladi RS. To malo kukolja ne znači da žito nije zdravo i da naše klasje ne stoji uspravno”.

Na kraju Selak je poručio kako entitet Republika Srpska treba da unapređuje neraskidive veze sa maticom Srbijom.

N1