Vijesti

SERGEJ LAVROV ZA RTRS: “Ono što rade Dodiku je uznemirujuće, Zapad sprovodi zločinačku politiku”-VIDEO

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je da Christian Schmidt “nema legitimitet visokog predstavnika jer nije izabran u skladu sa procedurom”.

Na pitanje novinarke da li Schmidt ima pravo da donosi odluke koje utiču na dešavanja u BiH, Lavrov je odgovorio odrično.

“Naravno da ne može. Već samo rekao da je to protivzakonito jer taj čovjek nema legitimiteta, ali to da će Zapad pokušati da stvori još jedno nezakonje, ja u to uopšte ne sumnjam”, rekao je Lavrov.

“Ono što se radi prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku je zaista jako uznemirujuće”, rekao je Lavrov, “zato što je on u suštini jedan od veoma malog broja ljudi koji se javno bori za dejtonske principe”.

“On ništa nije uradio u Republici Srpskoj ili Predsjedništvu BiH što je protivno Djetonskom sporazumu. To upravo rade zapadnjaci i, nažalost, to rade Bošnjaci zato što Zapad želi da iskoristi Bošnjake da bi oduzeo narodima identitet i da pretvori i Srbe i Hrvate i Bošnjake u neko civilno društvo kako oni kažu”, rekao je Lavrov u intervjuu za RTRS.

“To je, zapravo, zahtjev da se zaborave svoji korijeni, svoja kultura, svoja tradicija i to isključivo iz interesa da Zapad postigne svoje geopolitičke ciljeve na Balkanu. To je zaista zločinačka politika”, rekao je Lavrov.

VIDEO:

To Top
$(".comment-click-2748").on("click", function(){ $(".com-click-id-2748").show(); $(".disqus-thread-2748").show(); $(".com-but-2748").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });