Vijesti

DODIK OGORČEN REZOLUCIJOM EPP-a, REAGOVAO UMJESTO ČOVIĆA: “Evropska narodna stranka podržava politiku muslimanske SDA!”

O tome se još uvijek nisu jasno očitovali ni predsjednik hrvatskog HDZ-a Andrej Plenković niti predsjednik bosanskohercegovačkog HDZ-a Dragan Čović. Nimalo iznenađujuće, ovaj prazni prostor popunio je lider SNSD-a i član Predsjeništva BiH Milorad Dodik.

“Stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za nas, ali nam je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste. To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA”, napisao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik je poručio da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira Republika Srpska ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ‘srpski secesionisti'”.

“Јedine blokade koje postoje dolaze od SDA koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate! Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne Islamske države BiH”, napisao je Dodik.

Dodik je poručio da se “svi šokiraju i užasavaju kad iznosi svoje stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude”.

“A kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune? Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet?”, naveo je Dodik.

SB

To Top