Vijesti

Opasnost da ćemo u oktobru slušati žalopojke tipa – Kako sada dalje sa Čovićem i Dodikom?

Pravnik Sifet Kukuruz na društvenim mrežama iznio je u vezi sa mogućim rezultatima na Općim izborima nudeći sve opcije.

Predstojeći izbori za Predsjedništvo BiH imat će jedan od sljedeća tri moguća ishoda:

A)
Sastav Predsjedništva BiH:
1. Željko Komšić,
2. Bakir Izetbegović,
3. Milorad Dodik.
REZULTAT: BiH sigurna

B)
Sastav Predsjedništva BiH:
1. Željko Komšić,
2. Denis Bećirović,
3. Milorad Dodik.
REZULTAT: BiH sigurna

C) C)
Sastav Predsjedništva BiH:
1. Dragan Čović ili drugi kandidat HDZ-HNS-a,
2. Milorad Dodik,
3. Bakir Izetbegović ili Denis Bećirović.
REZULTAT: Sudbina BiH krajnje ne/izvjesna.

“Koalicija koja je kandidirala Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, ai sam Denis Bećirović, mora preuzeti odgovornost za mogući sastav Predsjedništva pod c). Niko ne može garantovati da se neće ostvariti upravo mogućnost pod c). Kandidatura Denisa Bećirovića odrazit će se isključivo na glasove koji su do sada bili glasovi za Željku Komšića i kandidata iz reda bošnjačkog naroda.

Denis Bećirović treba biti svjestan da neće dobiti nijedan glas birača čiji izbor do sada su bili Milorad Dodik i Dragan Čović. Onaj ko kreira i otvara mogućnost pod c) mora preuzeti odgovornost ako se upravo ta mogućnost ostvari. U političkim obračunima, država Bih nikada ne smije predstavljati zalog.

Građani BiH, prije glasanja u oktobru, dobro se zamislite nad činjenicom, šta bi sastav Predsjedništva BiH pod c) značio za državu BiH u vrijeme, aktuelnih, a posebno predstojećih geostrateških preslaganja? Niko ne može garantovati da se upravo takav scenarij neće obistiniti. Zato, neka vaš glas bude za sigurnu BiH. Nezvijesnost u svijetu u kojem živimo, ravna je prijetnja državnom opstanku. Niko se ne bi trebao kockati sa državom i izazivati ​​sreću. Ulog je veliki, a okolnosti izuzuzetno nepovoljne, da bi se na kocku stavila država BiH. Ja neću glasati za Denisa Bećirovića i to je moj odnos prema državi BiH, a ne prema tom kandidatu. Svi oni koji žele državu BiH, ne smiju se probuditi u oktobru i, ne daj Bože, slušati žalopojke tipa “Kako sada dalje sa Čovićem i Dodikom”? Bitka za državno Predsjedništvo je uvijek i svugdje.

NAP

To Top
$(".comment-click-2686").on("click", function(){ $(".com-click-id-2686").show(); $(".disqus-thread-2686").show(); $(".com-but-2686").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });