DENIS ŠULIĆ : “Ustavni sud krši Ustav, ostaćemo istrajni i ostvarićemo naše ciljeve…”

“Bez obzira na pritiske iz određenih međunarodnih krugova, siguran sam da ćemo svi zajedno istrajati i sačuvati institucije Republike Srpske”, rekao je Denis Šulić, SNSD-ov potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske za RTRS.

“Odluka Ustavnog suda BiH nije ništa novo. Navikli smo da dobijamo ono što nije njihova nadležnost, ustvari oni krše Ustav. Umjesto da se bave neustavnim djelovanjem nelegalnih visokih predstavnika, oni još jednom pokazuju da su politička, a ne pravosudna institucija. Zašto tako kažem? Pa uvijek prije odluke imate nekog političara iz Sarajeva koji već zna te odluke”, tvrdi Šulić.

“Ustavni sud BiH blokira odlazak stranih sudija, a služe im da pokušaju ostvariti neke ciljeve koje nisu uspjeli ni u ratu ostvariti”, tvrdi on.

NSRS ni u političkim ni u zakonskim riješnjenjima nije izašla iz zakonskih okvira. U skupštinskim klupama sjedi veliki broj odgovornih ljudi, oni služe narodu Republike Srpske i ne plaše se nikakvih odluka. Ostaćemo istrajni i ostvarićemo naše ciljeve. Opozicija je nekoliko puta poklekla pred pritiscima, ali vjerujem da ćemo svi zajedno biti jaki i sačuvati institucije Republike Srpske – poručio je Šulić.

– Konačni cilj je da BiH bude unitarna, ali dok je Republike Srpske od toga nema ništa – poručio je Šulić.

– Opozicija pokušava da spinuje i napravi neku političku temu. Dok je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika i SNSD-a, Republika Srpska neće uvesti sankcije Rusiji – rekao je Šulić.

SB