Vijesti

Mijatović u Švedskoj: Veliki interes za glasanje na izborima u oktobru-BiH se brani olovkom

Član SDP-a Vojin Mijatović danas je tokom razgovora sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Švedskoj izrazio uvjerenje da s njihove strane postoji veliki interes da glasaju na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini.

On je sudjelovao na dvije tribine u Landskrunu i Vernamu na kojima je prisustvovao veliki broj građana porijeklom iz BiH.

“Dvije velike zajednice naših Bosanaca i Hercegovaca koje su iskazale veliki interes da se registruju i glasaju u BiH. Saglasni smo sa našim ljudima da se BiH brani olovkom na izborima”, rekao je Mijatović.

Dodao je da je siguran da će veliki broj Bosanaca i Hercegovaca u oktobru sankcionisati antibosanske politike Milorada Dodika i Dragana Čovića.

“Nastavljamo dalje sutra sa tribinom u Mutali i sa sastancima u švedskom Patlamentu! Domaćin svih tribina je Denis Begić poslanik u Švedskom Parlamentu koji je iz Gradiške. Pored Drnisa Begića u švedskom Parlamentu je i banjalučanin Jasenko Omanović”, istakao je.

Naglasio je da je saradnja švedskih socijaldemokrata i SDP BiH je ovim još ojačana, te će SDP BiH u septembru podržati kandidate švedskih socijaldemokrata dok će oni uzvratiti podrškom SDP-u BiH na oktobarskim izborima.

klix

To Top
$(".comment-click-2531").on("click", function(){ $(".com-click-id-2531").show(); $(".disqus-thread-2531").show(); $(".com-but-2531").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });