LIDER SDA IZETBEGOVIĆ:”Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna BiH”

“Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna BiH”, poručio je lider SDA Bakir Izetbegović na večerašnjem skupu u Ilijašu, na kojem se, između ostalog, osvrnuo i na odnose sa HDZ i SNSD.

Kako je saopćeno, Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da su ‘Bosna i Hercegovina, Bošnjaci i SDA pod stalnim napadima’.

“Mi ne možemo pobijediti drugačije nego dobrom. Uvijek i nanovo svima pružiti ruku. Nema nam drugog puta. Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku”, poručio je Izetbegović pred oko 500 gostiju.

Kao primjer otvorenosti Bošnjaka prema drugima, naveo je primjer Vareša, općine u kojoj je, kako je navedeno, u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ-a BiH.

“Naš cilj je stabilna i mirna BiH, u kojoj žive njeni narodi i građani s mirom, onako kako žive i u Ilijašu”, dodao je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, predsjednik SDA je kazao da SNSD i HDZBiH nemaju pravo reducirati 60 posto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti.

“Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti”, kazao je Izetbegović.

BiH je, dodao je, bogata zemlja u kojoj može živjeti i raditi mnogo veći broj stanovnika nego što trenutno u njoj živi. U tom kontekstu je podsjetio na brojne prirodne resurse koji su pretpostavka za razvoj.

“Nadam se da ćemo se ubuduće češće prisjećati svih stvari na kojima možemo biti zahvalni”, izjavio je Izetbegović, navode iz SDA.

N1