NEVJEROVATNE IZJAVE MILANOVIĆA: “Blokadu Sarajeva prekinula je hrvatska vojska! To je bila američka igra…”VIDEO

Nakon što je odlikovao šefove sindikata Krešimira Severa, Vilima Ribića i Mladena Novosela predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu za medije u kojoj se ponovno dotaknuo Bosne i Hercegovine.

Milanović se osvrnuo na jučerašnju 31. godišnjicu osnivanja Četvrte gardijske brigade “Pauci” rekavši da su ga njeni veterani odlično dočekali te da bi se rado s njima opet družio. Rekao je da su oni spasili BiH.

Komentirao je pogibiju komandanta spomenute brigade HV-a, Andriju Matijaša Pauka.

“Matijaš Pauk poginuo je ispred Banja Luke. Potpuno nepotrebno iz hrvatskog interesa. To je bila američka igra, tamo su naši dečki ginuli radi Amerikanaca. Amerikanci nisu uspjeli slomiti Srbe iz zraka, naime vidite da je to iz zraka nemoguće. Trebao je Hrvat poginuti, puta sto, pa da se Srbi na kraju prepadnu da im ne bi pala Banja Luka pa da sjednu za pregovarački stol”, rekao je Milanović i pojasnio da ovo govori zbog toga da djeca i oni koji manje prate ne bi bili u zabludi.

Kazao je i da je BiH spasila Hrvatska vojska i HVO.

“Blokadu Sarajeva prekinula je Hrvatska vojska; Četvrta splitska, Sedma gardijska iz Varaždina, 126. sinjska i četiri gardijske brigade HVO-a. Al’, ovo iz Hrvatske je bila udarna snaga i to Plenković vjerojatno ne zna”, rekao je novinarima Milanović.

SB