Vijesti

KOMŠIĆ: Po nalogu Beograda, a putem korumpiranog i pristrasnog pravosuđa oživljava se Dobrovoljačka!

Povodom montiranog procesa protiv pripadnika Armije Bosne i Hercegovine, MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, te protiv člana Predsjedništva RBiH, oglasio se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

“Prilično je jasno da je ponovno pokretanje procesa u slučaju Dobrovoljačkog pokušaja da se putem montiranih optužnica, u potpunosti izmijeni karakter oružanog sukoba u BiH. Po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i političkog pristrasnog pravosuđa, nastoji se poništiti činjenicu srbijanske agresije, pri čemu će se napadači na Republiku Bosnu i Hercegovinu prikazati kao žrtve branioci Bosne i Hercegovine i Sarajeva kao zločinci, što ipak ne čudi, jer se radi o cjelovitom pokušaju revizije koji se odvija kroz mnoge društvene aspekte, pa stoga nije čudo ni što se odvija kroz otuđene dijelove Tužilaštva BiH.

Istog onog Tužilaštva BiH koje danas nije postojalo kao ni pravosudne karijere mnogih u njemu, da pripadnici MUP-a i TO RBiH, nisu 3. maja 1992. odbranili državu i njene i institucije, pa i pravo na postojanje ovakvog Tužilaštva BiH.

Osim toga, pokrenuti postupak smatram potpunom lakrdijom i sramotom. Prema stavu koji je utvrdio i Haški sud kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici bila je legitimna vojna meta. Tu je stvar jasna i nema potrebe za bilo kakvim procesom onima koji su na legalan i legitiman način djelovali, u cilju odbrane države. Neka se Tužilaštvo BiH pozabavi snajperistima i ostalim zločincima koji su sa brda pobili preko jedanaest hiljada građana Sarajeva”, kazao je Komšić.

NAP

To Top
$(".comment-click-2279").on("click", function(){ $(".com-click-id-2279").show(); $(".disqus-thread-2279").show(); $(".com-but-2279").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });