ALEKSANDAR VULIN PORUČUJE: “Ubijeđen sam da će Srbi u ovoj generaciji političara stvoriti srpski svet…”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je sinoć da dokle god Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će znati da postoji jedno mjesto gdje će uvijek biti kod kuće – njena Srbija.

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Banje Luke, gdje je bio u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije, Vulin je poručio da Banja Luka i RS imaju pravo da se nadaju dobrim i boljim vremenima.

“Dok Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, sačuvana. Dok god Vučić bude vodio Srbiju, Republika Srpska će znati da postoji jedno sigurno, stabilno, vrijedno i važno mjesto na planeti zemlji gdje će Republika Srpska uvek biti kod kuće – njena Srbija. I dokle god svi zajedno budemo sanjali san o uspravnoj, uspješnoj, bogatoj, razvijenoj Srbiji sanjamo san o uspješnoj, bogatoj, uspravnoj i razvijenoj Republici Srpskoj”, rekao je Vulin.

“Zašto se na ovaj dan ne bi sabrali i razmišljali o sebi i vremenu koje dolazi. Zašto ne bi donosili odluke koje su od suštinskog značaja za trajanje i postojanje Srba. Zašto ih ne bi donosili zajedno”, upitao je Vulin.

“Srbi su stvorili Republiku Srpsku, Srbi su stvorili Srbiju, samo Srbi mogu da umanje Srbiju ili izgube Republiku Srpsku. To ova generacija sebi neće dozvoliti. Ubijeđen i siguran da je vrijeme koje je pred nama vrijeme mira, napretka, rasta. Ubijeđen i siguran da će srpski narod u danima koji dolaze samo pokazivati svoju veličinu, koliko je vrijedan ponavljanja. Uvjeren da će vrijeme koje je pred nama biti vrijeme političkog jedinstva Srba. Da će Srbi u ovoj generaciji političara stvoriti srpski ‘svijet'”, kazao je Vulin.

“Mi danas (sinoć op. ‘SB’) obilježavamo 77 godina od dana kada nije došla sloboda, ona ni ne dođe ni ne ode, već dana kada su naši preci oteli slobodu, kao što se sloboda na ovim prostorima jedino i može dobiti”, kazao je Vulin i dodao da Banja Luka ne postoji slučajno, baš kao što ni Republika Srpska nije nastala slučajno kao tvorevina velikih sila.

SB