BIJES U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: “Bošnjačka politika predvođena SDA svjesno krenula u blokiranje rada institucija BIH!”

Nakon upućivanja Prijedloga izmjena Izbornoga zakona BiH koji su predložili izaslanici iz hrvatskog naroda (HDZ-HNS) u ovom domu, predstavnici SDA u javnosti su na sve načine išli u blokiranje i opstrukciju održavanja hitne sjednice Doma naroda PS BiH, saopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, nevladinog udruženja pod kontrolom Dragana Čovića.

U saopćenju je navedeno da “nakon što medijski pritisci nisu polučili rezultat, bošnjačka politika predvođena SDA-om svjesno krenula u blokiranje rada institucija BiH svojim nedolaskom na današnju hitnu sjednicu Doma naroda PS BiH”.

Ovakav potez je, kako kažu u HNS-u, neskrivena blokada i izazivanje još teže političke krize.

“Ističemo kako ovakvo ponašanje neće obeshrabriti naše duboko opredjeljenje da sačuvamo integritet institucija i učinimo sve da spasimo legalitet i legitimitet demokratskog izbornog procesa”, saopćeno je iz HNS-a.

U saopćenju se zaključuje da “nastavak sustavne diskriminacije i političke majorizacije odgovara isključivo unitarističkoj bošnjačkoj politici koja nastavlja opstrukcije države i njezinih institucija”.

SB