Vijesti

SUDIJA PERIĆ: Nema spasa za bh. pravosuđe, u potpunosti je pod političkom kontrolom

Ne treba pravosuđeno rješavati krizu koju su izazvali političari, kazao je sudac Suda BiH Branko Perić poznat po kritikama kako pravosudne zajednice tako i političkih prilika u BiH.

“Država funkcionira deset mjeseci bez Parlamenta. Predstavnici entiteta u državnoj vlasti ne dolaze na sjednice ili dolaze kad oni misle da treba da dođu. Političari su izabrani da rješavaju probleme, da razgovaraju, a ne da kažu mi nećemo da razgovaramo. Ne mogu da vjerujem da oni imaju apsolutni imunitet, predstavnici Parlamenta. Mora postojati neka odgovornost za to. Ili vanredni izbori kojih kod nas nema ili neka druga sankcionisanja. Nema nikakve odgovornosti, nema nikakve disciplinske odgvoronosti, nema odgovornosti za kršenje zakona o moralnoj da i ne govorimo”, kazao je sudac Perić u emisiji Plenum na FTV-u.

Pita kako se uopće može očekivati ​​da pravosuđe uvede red u sustav koji je potpuno stavljen van sustava.

“Trojica političkih poglavica rješava sve kad oni misle da trebaju. O nečemu se mogu dogovoriti financije, obavještajne službe, poreze, ostalo možemo se svađati”, kazao je.

Kada je riječ o pravosuđu Perić smatra da se ne rade predmeti najsloženijeg kriminala ali da bi se time zapravo trebali baviti funkcioneri u pravosuđu.

“Policija i druge službe su pod kontrolom vlasti. Ne mogu tužitelji da budu lideri istrage, mi to vidimo na ovim slučajevima nerasvijetljenih ubistava i dalje je policiji”, kazao je Perić aludirajući na političku povezanost i kontrolu nad policijom.

Nije optimističan kada je riječ o bh. pravosuđu.

“Nema spasa za pravosuđe, u potpunosti je prešlo pod političku kontrolu i nema spasa dok se ne promijene ukupne politike”, zaključio je Perić.

FTV

To Top
$(".comment-click-2241").on("click", function(){ $(".com-click-id-2241").show(); $(".disqus-thread-2241").show(); $(".com-but-2241").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });