Vijesti

MEHMEDOVIĆ OTVORENO:”Saberi se Dragane Čoviću, ti si sljedbenik politike ‘filđan’ države”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine reagirao je na izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i pozvao ga da se “sabere”.

“SABERI se, Dragane! Upravo si ti Čoviću sljedbenik politike koja je Bosnu pokušala svesti na “fildžan” državu. Čović govori o fildžanskoj državi – on koji je kao HDZ-ovac sljedbenik politike Tuđmana, Šuška, Bobana, Miloševića i Karadžiča koji su velikodržavni projektima trojne podjele BiH stvaranjem RS i “Herceg Bosne” bili su idejni tvorci fildžan države za Bošnjake koja bi Bošnjacima značila palestinizaciju, Gazu i Zapadnu obalu. To vam je bio plan.
Šta je Čoviću HR HB? Zar to nije bio hrvatski fildžan za hrvatsku džezvu . Hrvatski i srpski fildžani imali su džezve u Hrvatskoj i Srbiji. Samo bošnjački ne bi imao svoju džezvu već bi vi ipali na dozu kao palestincima. Šta ti je 7 točka proglasa HNS-a od 19. veljače nakon propadanja pregovora o izbornom zakonu? Saberi se i prisjeti”,naručio je Mehmedović.

“Čuvajte fildžan RS”, tvoja je poruka, dodaje Mehmedović.

“U prevodu, čuvajte šansu za trenutak da napravimo treći “fildžan” entitet. I da Bosance natjeramo u njihovu fildžan državu – etnički su očišćeni iz srpskog i hrvatskog fildžana, stvar je završena – ostaje formalni dio – da EU koja je prva ponudila podjelu BiH , pristane da dovrši posao. E neće moći”, zaključio je Mehmedović.

NAP

To Top
$(".comment-click-2220").on("click", function(){ $(".com-click-id-2220").show(); $(".disqus-thread-2220").show(); $(".com-but-2220").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });