Vijesti

Milanović u posjeti Livnu: “Nema države ni blizu koja želi ulazak BiH u EU koliko to želi Hrvatska.

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske prsustvovao je svečanoj sjednici u Livnu u povodu godišnjice odbrane ovog grada.

Milanović je kratko u svom govoru spomenuo i predstojeće Opće izbore u BiH.

“Izbori u čijoj pripremi je učinjeno sve da se temeljni principi Dejtonskog mirovnog sporazuma ignoriraju, da ih se gazi da se zbori na kraju na sllu provedu bez proračuna. Ja razmišljam kako bi to bilo da ja svoj Ured odnosno Ured Predsjednika RH vodim bez proračuna a da finansije nalazim kod prijatelja, rođaka, poslovnih partnera. Tako europska država ne funkcionira, to nije put u Evropu”, kazao je Milanović.

Ponovio je da Ukrajina ne može dobiti status kandidata za članstvo u EU bez da isti tretman dobije i BiH jer, kako je objasnio, to je kao da mu je neko odrezao ruku.

“Vjerujte da se za evropsku BiH puno jače puno širim alveolama diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva”, istakao je Milanović.

Srbija je sponzor srpskog naroda u BiH i Milanović kaže da to ne može promijeniti.

N1

To Top
$(".comment-click-2208").on("click", function(){ $(".com-click-id-2208").show(); $(".disqus-thread-2208").show(); $(".com-but-2208").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });