DODIK NAKON SASTANKA S AMERIKANCIMA: Razočaran sam, zvaničnici i mediji u SAD-u smatraju da je Srbe potrebno disciplinovati

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je iznenađen izjavom senatora SAD-a Chrisa Murphyja kojom potpuno dezavuiše javnost dajući komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom jučerašnjeg sastanka i za koje postoje uredno vođene zabilješke.

“Kao da nismo bili na istom sastanku. Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD-a pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentarise izjavu Marfija da srpski član Predsjedništva, kako kaže, prijeti da će uspostaviti vlastite srpske institucije koje bi, kako kaže, lako mogle dovesti do sukoba.

Dodik je rekao da kad god dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD-a, probudi se nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

“Na žalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u cjelini”, zaključio je Dodik, prenosi Srna.