VULIN U DELIRIJU: “Slanje oružja Šiptarima je neprijateljski čin, ne možete naoružavati teroriste…”

“Smatram da je slanje oružja Šiptarima od strane Velike Britanije neprijateljski čin, jer ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru. Veoma sam zabrinut”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink upitan da prokomentira informaciju da je Britanija poslala oružje Kosovu.

“Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju”, rekao je Vulin i ponovio da je veoma zabrinut.

“Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane dio NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli, ‘mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir'”, rekao je Vulin.

Dodao je da, sa nestrpljenjem, očekuje šta će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reći o tome.

“Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru”, poručio je Vulin.

SB