DODIK U DELIRIJU NAJAVIO ODLAZAK U MOSKVU: “Volio bih da u Srbiji ne postoji termin visoki predstavnik u BiH, to što Željko Komšić predlaže je…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je “to što Željko Komšić predlaže promjenu Ustava BiH da bi se imovina prebacila na BiH dokaz da imovina pripada Republici Srpskoj uprkos odluci Christiana Schmidta”.

“To je dokaz da ovo što čini nije u skladu sa Ustavom – da li treba bolji? Da bi mijenjao Ustav moraju i nas u Republici Srpskoj da pitaju”, rekao je Dodik.

“Mi jesmo po njihovoj terminologiji `gutali žabe` i sprečavali dalju eroziju Republike Srpske svjesni da ćemo to jednog dana postaviti na dnevni red. Sama činjenica da traže promjenu Ustava znači da žele da legalizuju taj nered, e to ne mogu da dobiju”, rekao je Dodik za “Sputnjik”.

Član Predsjedništva BiH je rekao da bi volio da u Srbiji ne postoji termin visoki predstavnik u BiH.

“Ja ga ne zovem visokim predstavnikom, veći je problem što po Sarajevu muslimani viču `Vučić priznao, Dodik nije`, ali to nije promijenilo moj stav. Dakle, mi ne želimo da ugrozimo Srbiju i potpuno sam uvjeren da ni Vučić ne želi da ugrozi Republiku Srpsku, a da li ima nekih malih pozicioniranja za konkretnu temu, to je moguće”, rekao je Dodik.

On je kazao da je ponosan na dobre odnose sa Rusijom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da to ne krije ni u ovom vremenu kada je jeres to reći.

“I baš me briga šta će reći jedan Britanac ili neko ostrašćen kojem su, nakon što je opljačkao po Africi i Indokini, sada potrebni resursi Rusije za džabe. To je njihova ideja, ali ta ideja ne može da prođe”, rekao je Dodik.

Dodik kaže da nije protiv saradnje sa zemljama Zapada, ali da je saradnja sa Rusima uvijek bila korektna, nikada nije bila nadmena, nikada nije bila “tuk na utuk” ili saradnja “ja tebi dam, ali ti meni moraš dati više”, kao što to Zapad radi.

Dodik je kazao da će, ako dobije poziv, ići na Paradu pobjede 9. maja u Moskvi.

SB