NIKŠIĆ O NEUMSKIM PREGOVORIMA: “Konaković i Radončić nisu shvatili da time izdaju državu!”

Za propast pregovora prohrvatske stranke su optužile Bakira Izetbegovića i njegovu stranku SDA, dok su istovremeno poručivali da su lider NiP-a Elmedin Konaković i lider SBB-a Fahrudin Radončić pokazali razumijevanje i bili spremni prihvatiti paket predloženih izmjena Ustava BiH.

Neumski pregovori su na određeni način podijelili i tzv. “trojku”, koaliciju Naše Stranke, SDP-a i NiP-a. Dok je Konaković učestvovao u pregovorima u Neumu, iz SDP-a i Naše stranke su stizale optužbe da se radi na podjeli države i udovoljavanju Draganu Čoviću.

Ovakvim raspletom je bio posebno ljut Fahrudin Radončić pa je čak gostujući u emisiji “Polis” Televizije Sarajevo poručio da je upitna podrška SBB-a Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a u pogledu kandidature za člana Predsjedništva BiH, zbog toga što je odbio da se pridruži njemu i Elmedinu Konakoviću tokom posljednjih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Priliku da detaljno obrazloži optužbe koje su iz SDP-a upučivali na računa Radončića i Konakovića ponovo je sinoć dobio lider SDP-a.

Na pitanje da li je ono što su radili Konaković i Radončić bio pokušaj izdaje države, Nikšić je odgovorio:

“Ja sam duboko uvjeren, jer sam razgovarao puno sa njima, da oni nisu shvatili da time izdaju državu. Ali, to je njihovo mišljenje bilo. Ja smatram… Ja i sad ne kažem izdaja, ja smatram da je to vodilo podjeli države.”

POGLEDAJ VIDEO: