Vijesti

MILORAD DODIK, NE ODUSTAJE:”Naš Službeni glasnik će to objaviti. On stupa na snagu.”

Iako je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt jučer donio Odluku kojom suspenduje neustavni zakon o nepokretnoj imovini RS-a, član predsjedništva BiH Milorad Dodik izgleda se odlučio oglušiti o ovo, prenosi Klix.

Dodik tvrdi da to neće spriječiti, kako kaže, “čovjek koji nije dobio saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a i koji nema mandat”.

“Naš Službeni glasnik će to objaviti. On stupa na snagu. Obaveza svih organa u Republici Srpskoj da postupaju u skladu sa tim. Nikakva odluka pojedinca, pogotovo takvog kao što je Schmidt ne može to da zaustavi i neće zaustaviti. Oni će pokušati da to guraju putem Tužilaštva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Јa nisam došao ovdje da se lagodno provodim, kao što to neko iz opozicije čini i radi”, kaže Dodik

Podsjećamo Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt upotrijebio je jučer bonske ovlasti i suspendovao Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

“Danas sam kao visoki predstavnik donio nalog o obustavi primjene zakona o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti RS-a. Obustavio sam primjenu zakona do ocjene Ustavnog suda. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bih je uskladio sa tumačenjem Ustavnog suda”, kazao je Schmidt.

Ova odluka je stupila na snagu jučer, tj. objavom na službenoj stranici OHR-a.

To Top
$(".comment-click-2052").on("click", function(){ $(".com-click-id-2052").show(); $(".disqus-thread-2052").show(); $(".com-but-2052").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });