Vijesti

LIDER DF-a ODGOVORIO RADONČIĆU I KONAKOVIĆU: “Da nisu zagovarali IZDAJU DRŽAVE, možda bismo ih i poslušali!”

Nakon uvođenja sankcija delegatu u Domu naroda PSBiH Asimu Sarajliću, nekadašnjem visokopozicioniranom funkcioneru SDA, uslijedile su reakcije opozicionih sarajevskih stranaka na državnom nivou.

Lider NiP-a Elmedin Konaković uputio je poziv predsjedniku DF-a Željku Komšiću da napusti koaliciju sa SDA.

“Pozivamo DF da ostane principijelan i napusti koaliciju sa SDA”, rekao je Konaković aludirajući na ranije pozive prema strankama tzv. “trojke” da raskinu koaliciju sa PDA kada je lider te stranke Mirsad Kukić stavljen na američku crnu listu.

Slične poruke stigle su i iz Naše stranke, a danas je na portalu lista “Dnevni avaz”, koji važi za glasilo Saveza za bolju budućnost, objavljen tekst pod naslovom “Da li će Komšić raskinuti koaliciju sa Asimom i SDA?” što su u DF-u razumijeli kao Radončićev poziv Komšiću da DF i SDA prekinu koalicione odnose na državnom nivou.

Na ove poruke lider DF-a je danas kratko odgovorio:

“Da Radončić i Konaković nisu zagovarali izdaju države na izbornom zakonu, možda bi ih i poslušali. Ovako teško. A što se tiče njihovog bivšeg prijatelja Sarajlića, njemu je mjesto baš tamo gdje je i Radončiću i Konakoviću, daleko od mjesta donošenja političkih odluka”, stoji u reakciji Komšića.

SB

To Top
$(".comment-click-2030").on("click", function(){ $(".com-click-id-2030").show(); $(".disqus-thread-2030").show(); $(".com-but-2030").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });