ALEKSANDAR VUKOVIĆ:”litijaše, sećijaše i ustaše treba izbrisati na izborima”

Predsjednik Gradske organizacije SDP -a Banja Luka Aleksandar Vuković uzburkao je javnost svojim istupom na Face tv koji je ujedno kako tvrdi njegov prvi televizisjski istup. Zbog politike SDP -a tvrdi da su članovi ove stranke konstantno u RS izloženi prijetnjama, a bilo je i fizičkih obračuna.

U jednoj rečenici je oslikao politiku u BiH.

Imamo banjalučke litijaše i sarajevske sećijaše! – istakao je Vuković.

Nije poštedio ni HDZ jer smatra da vlast opstaje na nacionalističkoj ideologiji i širenju bijesa.

– Što nam je bijes koji ispoljavamo veći budućnost BiH je manja! On je hrana onima koji rade na rasturanju BiH! Stanimo demokratskim putem na put fašističkom rosteru u BiH! Čović ima ustašku ideologiju! Čovića nema ko ružno pogledati u Banjoj Luci, jer Hrvati tamo ne postoje! Najmlađi Hrvat u Banjoj Luci ima 60 godina! Dodik ima četničku ideologiju! Imamo Iliju Garašanina u vrijeme digitalizacije! Ne možemo očekivati kolektivnu katarzu plemenskih vođa, jer im to nije u interesu! – rekao je Vuković-

Prema njegovom mišljenju u RS ne postoji istinska opozicija osim SDP -a.

– Stanivuković je veliko razočarenje! Tražili smo gradonačelnika, dobili smo popa koji cjeliva grobnice i ide po liturgijama! Dodik ga je ucijenio snimkom Ivana Begića! Nema razlike između SDS-a i SNSD-a! – smatra Vuković s tim da ipak vjeruje kako određene nade ima nakon što je Milan Radović preuzeo banjalučki SDS.

Njegovij kritika nije bio pošteđen ni lider SDA Bakir Izetbegović, ali smatra da se on ipak koliko toliko bori za državu.

– Bakir ima odgovornost u čitavoj ovoj priči! On će sigurno biti predmet nekih sankcija! Bakir je meni interesantan samo u pogledu procesa “Pokret za državu”! – rekao je Vuković.

SDP je vratio zastavu BiH u Banja Luku, a Pokret za Domovinu treba da zaustavi blokade na državnom nivou. Vuković vjeruje da ovaj pokret može imati osam do deset poslanika u NSRS, ali i dobiti delegata u Domu naroda Parlamenta BiH. Njegov stav je da pregovora oko Izbornog zakona viđe ne smije biti.

– Elektorski model otpada! Pozivam HDZ da ne izađu na izbore, da ih bojkotuju! Za HDZ ne treba brinuti sve dok kontrolišu Upravu za indirektno oporezivanje! Međunarodna zajednica s nama razgovara, ali nam uvijek kažu nemate glasova, zato su izbori važni. Dovoljno je da dva sata vremena odvoje oni koji vole BiH i da promijen imo stanje. Važno je da dijspora masovnije izađe na izbore, smatra Vuković.

Priznaje da s izjavama često pređe granicu bontona, ali kaže da vlast dzrugi jezik ne razumije. Ponosan je kaže jer njega zovu “halal Srbinom” i radikalnim Bosancem i hercegovcem.

NAP