MIJATOVIĆ OBAVIJESTIO ORGANE SDP-a: “zbogom drugovima u F BiH do izbora, država se brani u RS -u”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se danas na svom Facebook profilu i otkrio kako je danas obavijestio predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića i organe stranke da neće sudjelovati u kampanji SDP-a u Federaciji BiH i da će mu u narednom periodu periodu fokus isključivo biti na RS i jačanje SDP BiH u ovom dijelu BiH.

Poruku potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića prenosimo integralno:

“Pokret za državu je naša misija, to je ključ opstanka Bosne i Hercegovine. Naš fokus sve do izbora biće isključivo rad u Republici Srpskoj.

Danas sam obavijestio predsjednika SDP-a BiH kao i organe da neću sudjelovati u kampanji SDP-a BiH u Federaciji BiH jer nam je fokus isključivo Republika Srpska i jačanje SDP-a BiH u ovom dijelu BiH.

Također sam ih obavijestio da neću sudjelovati u radu organa SDP BiH sem kada budu tačke koje se budu odnosile na organizacije SDP BiH u Republici Srpskoj do izbora.

Svim kandidatima SDP BiH u Federaciji BiH želim sreću na predstojećim izborima, nadamo se da će u punom kapacitetu dokazati multietičnost i istinsku borbu za građansku BiH u tom dijelu BiH jer je to obaveza SDP BiH kao građanske partije.

Narednih 6 mjeseci radićemo svaki dan iu Republici Srpskoj iu inostranstvu jer nam treba svaki Bosanac i Hercegovac kako bi Pokret za državu i građansku BiH postao ključni faktor u Republici Srpskoj.

Puni smo optimizma i sigurni da će naš ciljani rezultat 70 000+ glasova biti dostižan bez dileme.

Bosna i Hercegovina se brani u Republici Srpskoj, krećemo u opštu ofanzivu!!!”

NAP