DENIS BEĆIROVIĆ: “Šefik Džaferović je ponizio BiH čestitkom negatoru genocida Aleksandru Vučiću”

Delegat u Domu naroda BiH iz SDP -a Denis Bećirović optuižio je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je čestitkom Vučiću ponizio BiH.

Njegov stav prenosimo u cijelosti.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime čestitam Vam ponovni izbor za Predsjednika Republike Srbije, napisao je, između ostalog, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferovićeva čestitka Aleksandru Vučiću je političko poniženje države Bosne i Hercegovine. Vučić je istaknuti zagovornik anticivilizacijskog negiranja genocida nad Bošnjacima, autor monstruozne rečenice da “za jednog Srbina treba ubiti stotinu Muslimana” i inicijator postavljanja table “bulevar Ratka Mladića”. Takav političar ne zaslužuje nikakvu čestitku, već maksimalni politički oprez i osudu.

Mir i stabilnost u regionu ne grade se ponižavajućim čestitkama onima koji ne poštuju pravosnažne presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Da li bi ijedan predsjednik neke države koja je bila žrtva agresorskog rata javno čestitao izbornu pobjedu političaru koji ne poštuje i prkosi presudama sudova Ujedinjenih nacija?!

Bez samopoštovanja neće nas ni drugi poštovati.

SB