ČOVIĆ ČESTITAO VUČIĆU I ORBANU: “U ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u ime moje domovine Bosne i Hercegovine”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je čestitao Aleksandru Vučiću i Viktoru Orbanu pobjede na izborima u Srbiji i Mađarskoj.

Čović je “u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u ime moje domovine Bosne i Hercegovine” uputio najiskrenije čestitke Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke u Srbiji.

“Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke. Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru suradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda. Uz izraze mog osobitog poštovanja, želju za uspjehom u budućem radu kao i dobrim zdravljem i zadovoljstvom u Vašem osobnom životu, srdačno Vas pozdravljam”, stoji u Čovićevoj čestitki Vučiću.

Također, lider HDZ-a BiH izrazio je “iznimno zadovoljstvo” zbog pobjede Mađarskog građanskog saveza sa Orbanom na čelu.

“Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaza povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite. Uvjeren sam kako ćemo u skorijem razdoblju imati prigodu za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja”, dodao je Čović, navodi se u saopćenju HDZ-a.

Na kraju je Orbanu poželio dobro zdravlje i još jednom “izrazio osobito poštovanje”.

SB