Vijesti

LAVROV O “SAVRŠENOM MJESTU”: Pregovori o miru bi mogli da budu i u Beogradu

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi pregovori s Ukrajinom mogli da budu održani i u Beogradu, …kao i da su pored Istanbula, gdje je već dogovoren sastanak, spremni da razmotre i druge lokacije za pregovore uključujući i Beograd.

Lavrov je tako odgovorio u intervjuu za srpske medije na pitanje šta misli da li bi Beograd bio savršeno mjesto za pregovore za okonačanje ovog rata.

“Beograd sa svojm statusom, kao grad i tačka gledišta u potpunosti odgovara za bilo kakve pregovore i na svim nivoima”, rekao je Lavrov.

Istakao je da mjesto pregovora treba da bude prihvatljivo i za jednu i drugu pregovaračku ekipu.

“Imali smo tri puta direktne razgovore u Bjelorusiji, a onda smo imali pauzu, jer zbog tehničkih razloga nije moglo da bude direktnih razgovora. Sada je dogovor postignut za sastanak u Istanbulu. To održava geografsku tačku gdje su se podudarile mogućnosti obje zemlje”, naveo je Lavrov.

Ponoviću spremni smo da sagledamo i druge lokacije za pregovore uključujući i Beograd, poručio je Lavrov.

(Vijesti.ba)

To Top
$(".comment-click-1756").on("click", function(){ $(".com-click-id-1756").show(); $(".disqus-thread-1756").show(); $(".com-but-1756").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });