Vijesti

VUČIĆ:”Priznavanje genocida ne bi pomoglo pomirenju”-VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da srbijansko priznavanje gonocida u Srebrenici ne bi pomoglo pomirenju u regionu.

– To bi dovelo do daljih optuživanja Srbije i do novih zahtjeva, kazao je Vučić u emisiji Direktno sa sa Minjom Miletić.

Prije nego što je izrekao ovu rečenicu, Vučić je na sve načine pokušavao da izbjegne odgovor na pitanje zašto Srbija ne priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid. Čak je pokušavao isprovocirati voditeljicu tako što je uporno, umjesto da da odgovor, tražio da mu ona precizno kaže u kojoj se presudi Haškog tribunala tačno navodi sa de u Srebrenici dogodio genocid. Tek kad je rekla da to, između ostalog, stoji i u presudi upravo Ratku Mladiću, Vučić je dao navedeni odgovor.

Također je, odgovarajući na pitanje o tome zašto nije uklonjen mural posvećen Ratku Mladiću u Beogradu kazao da komunalni inspektori prekreče grafite, a da se oni opet pojave. Na pitanje zar mural posvećen Mladiću smatra komunalnim pitanjem odgovorio je protupitanjem:

– A zar ministar treba da ide da ga prekreči?

Pogledaj video:

To Top
$(".comment-click-1731").on("click", function(){ $(".com-click-id-1731").show(); $(".disqus-thread-1731").show(); $(".com-but-1731").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });