JELENA TRIVIĆ OTKRILA: Sve je sistemski uništeno od aktuelne vlasti, dug zdravstvenog sistema RS iznosi…

“Vjerujem da će svi oni koji žele dobro Republici Srpskoj, koji žele jaku RS, ekonomski stabilnu, da narod ovdje ostaje, rađa, gradi i stvara, podržati kandidate opozicije. A da bi smo to postigli, nakon izbora moramo stvarati pravnu državu, pobijediti i slomiti korumpirane političke elite koje su trenutno na vlasti, zatim se baviti svim suštinskim pitanjima koja zanimaju ljude, kao što su plate i penzije”, rekla je potpredsjednica PDP-a i narodna poslanica Jelena Trivić tokom posjete Brčkom.

Ona je istakla da je jedno od tih suštinskih pitanja i oblast zdravstva.

“Zdravstvo je sistemski uništeno od aktuelne vlasti. Dug zdravstvenog sistema Republike Srpske je trenutno preko milijardu KM. U pandemiju virusa korona smo ušli sa slomljenim zdravstvom, a sada je još gore nego što je bilo. A sjećamo se obećanja mandatara, sada premijera, koji je u svom ekspozeu rekao da mu je cilj zaustavljanje krvarenja zdravstvenog sistema, misleći na dugove, ali taj dug stalno raste. Mi planiramo da reformišemo zdravstveni sistem i učinimo ga boljim za građane Republike Srpske”, poručila je Trivić.

Govoreći o prognozama centralne banke vezano za inflaciju, Trivić je rekla da sama inflacija neće odraziti stvarnu percepciju i osjećaj kod ljudi.

“Osjećaj ljudi je jači, rast cijena se čini još višim nego što će to odraziti sama stopa inflacije, zato što smo siromašno društvo u kojem narod najveći dio svog dohotka troši na osnovne namirnice, a upravo su one, uz energente, najviše poskupile. A onom koji narodu poručuje ‘Manje se vozajte’, rekla bih da malo izađe iz helikoptera, spusti se u narod, vidi kako žive, pa da onda možda da i neku smislenu izjavu”, rekla je Trivić.

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak, koji je takođe posjetio Brčko, istakao je da je SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH drugi put glasao protiv smanjenja cijene goriva.

“I onda još kažu da narod puno vozi auta, a kada su usvajali akcize besramno su poručivali da treba da stegne kaiš. Možda se njihovi tajkuni pretjerano vozikaju i paradiraju u svojim mercedesima i audijima, ali običan čovjek već uveliko štedi i računa kako da izgura do kraja mjeseca. Ovakve bahate izjave podsjećaju na ponašanje svakog autokrate pred političkim krajem, kada je sve više udaljen od svakodnevnog života, kada ga čak i narod nervira, što je zadnja faza prije nego što ga isti taj narod otjera sa vlasti”, rekao je Crnadak.

SB