MILOŠ KOVIĆ OGORČEN ZBOG ZABRANE ULASKA U BiH:”Neću moći da dođem u RS, ali niko ne može da spriječi…“

Beogradski profesor Miloš Ković poznat po eksteremnim nacionalističkim istupima potvrdio je za “Glas” da je angažovao advokata nakon što mu je nedavno predočeno rješenje o zabrani ulaska u BiH.

“Sasvim sigurno je u pitanju delikt mišljenja, odnosno sprečavanje slobode misli i govora, što je jedno od osnovnih ljudskih prava. O tome se radi i ostaje samo da se utvrdi šta sam ja to izgovorio i koja je zabranjena reč za političko Sarajevo, odnosno koje su to zabranjene misli i ideje koje su povezane sa srpskom istorijom. Šta to istoričari ne smeju da kažu? Šta je to što srpski istoričari ne smeju da izgovore u Republici Srpskoj, jer ja ionako ne idem u FBiH”, kazao je Ković.

Ković je potvrdio i da je za ponedjeljak planirano veliko, zajedničko obraćanje studentima i omladini širom bh. entiteta Republika Srpska na daljinu.

“Govorit ću studentima iz Istočnog Sarajeva, Trebinja, Banjaluke, Foče, Prijedora, Brčkog. Bit će to zajedničko predavanje za sve, a slušat će ga i oni koji nisu baš moji studenti, zahvaljujući takozvanom političkom Sarajevu. Očito je da moje ideje i knjige sada imaju daleko širu publiku i hvala im na tome”, kazao je Ković.

“Kao što sam i ranije rekao, ja neću moći da dođem u Republiku Srpsku, ali niko ne može da spreči moje knjige i ideje da stignu do Srba i njihov odjek će biti samo jači. Već sada to vidim. Ovo je direktna dobra posljedica ove zabrane, a ja sam siguran da ću se veoma brzo vratiti”, zaključio je Ković.

SB