Vijesti

Milorad Dodik danas na saslušanju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas bi trebao biti saslušan u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. On je ranije izjavio da će se odazvati pozivu.

On je rekao da je “očigledno da se situacija dramatizuje zbog medijskih natpisa da bi se skrenula pažnja sa Federacije BiH, gdje nisu uspjeli da dogovore izmjene Izbornog zakona”.

Dodik je istakao da je očigledno da se ništa ne može dokazati, jer nije bilo nikakvih zloupotreba i napomenuo da se nešto moglo dokazati ne bi bio tu gdje jeste. Nije objasnio na koji predmet misli, ali je naveo da predmet vodi “tužilac koji je radio u Ambasadi SAD-a u Sarajevu”.
Poručio je kako je spreman na svaku vrstu fer i korektne istrage.

Saslušanje bi trebalo početi u 10 sati, a naknadno je planirana i konferencija za novinare.

Inače, Dodik je ranije pozvan u Tužilaštvo zbog predmeta “Ikona”, a u medijima se spominje da bi današnje saslušanje moglo imati veze s kupovinom vile na Dedinju. Osim toga, Tužilaštvo je ranije saopćilo da je otvorilo predmet “Napad na ustavni poredak” zbog odluka koje je NSRS donijela o “prenosu nadležnosti s države na RS”.

SB

To Top
$(".comment-click-1658").on("click", function(){ $(".com-click-id-1658").show(); $(".disqus-thread-1658").show(); $(".com-but-1658").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });