MUSTAFA CERIĆ O IZBORNOM ZAKONU: “Nisu propali pregovori, već je propala legalizacija aparheida po modelu Čovićevog HDZ-a”

Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema, komentirao je propale pregovore oko prijedloga Izbornog zakona BiH koji su se u proteklim danima održali u zgradi Delegacije EU.

Nakon propalih pregovora o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, strana medijatorica u procesu Angelina Eichhorst je kazala kako je ovo još jedna “propuštena prilika”.

Mi smo iscrpili sve mogućnosti da se dođe do konsenzusa, bilo je teško zadovoljiti sve prisutne interese, rekla bih da ovo zaista predstavlja gubitak”, rekla je Eichhorst o pregovorima.

Ostalo je sporno pitanje nadležnosti Doma naroda. Jasna su neslaganja u stavovima između SDA i HDZ-a. To su izuzetno kompleksna pitanja, mi nemamo sumnje da je teško doći do kompromisa”, istaknula je Eichhorst.

U nastavku prenosimo pismo Cerića:
Gospođo Angelina Eichhorst,

Nisu propali pregovori, već je propala legalizacija aparheida po modelu Čovićevog Ha-de-zea.

Propala je antibosanska zavjera gospodina Davida McAllistera i njegove mu drugatice Željke Zovkić.

Gospođo Angelin Eichhorst,

Nije propuštena prilika, već je prilika iskorištena da vam bosanski građani pokažu da nisu blećci pred vašim pristrasnim pritiscima na truhle kompromise, koji su zapravo i doveli Bosnu u sadašnju krizu zbog očitog fašizma i islamofobije.

Jazuk, Europa nije na razini svoje misije promocije ljudskih prava i demokracije u Bosni zadnjih 30 godina.

Sve je isto od agresije na Bosnu do genocida u Srebrenici.

Krivi smo mi što smo živi.

Kad nas muslimana ne bi bilo, ne bi bilo problema u Bosni.

Umjesto da bosanski građani budu nagradjeni što su se izdigli iznad plemenskog primitivizma kroz izbor Željka Komšića, njih se kažnjava kako bi se udovoljilo zahtjevima Čovićevog aparheida.

Čestitam Bakiru Izetbegoviću što nije pristao na ucjene Dragana Čovića, koji ima podršku Davida McAllistera, koji ima utjecaj na vas, gospođo Angelin Eichhorst.

Ne brinite, preživjeli smo genocid!

Preživjet ćemo i današnji dan uz Allahovu milost!

Quo Vadis, Europe?, piše u pismu.

izvor:SB