Vijesti

KALABUHOV:”Ruska Federacija ima konkretne planove i protiv Republike Hrvatske kao članice NATO-a”

Novinar i urednik na Face TV Senad Hadžifejzović ugostio je u svojoj emisiji na FACE TV-u ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.
Kalabuhov je sad otišao korak dalje i nagovijestio da Ruska Federacija ima konkretne planove i protiv Republike Hrvatske kao članice NATO-a.

Riječ je o čovjeku koji je relativno nedavno stekao svjetsku nepopularnost izjavom u kontekstu mogućnosti da BiH pristupi NATO-u:

“Ako ona, BiH, odluči biti članica bilo čega, to je unutarnja članica te zemlje, ali druga je stvar naša reakcija. Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati.”

“Gospodine Kalabuhov, na ruskom, srpskom, bosanskom, hrvatskom, hercegovačkom ovo je prijetnja, velika prijetnja”, kazao mu je voditelj, prenose hrvatski mediji.

“Možda upozorenje, ali nije prijetnja”, uzvratio je ruski ambasador, na što mu je voditelj skrenuo pažnju:
“Šta vas briga što mi hoćemo? Hoćemo pripadati zapadnoj civilizaciji… Rusija je predaleko.”

Kalabuhov je uzvratio neobičnim logičkim slijedom: “Kad vi kažete da je to prijetnja, nije li to miješanje u unutarnja pitanja Ruske Federacije?”

Voditelju je nakratko bilo smiješno to što neko kaže da je miješanje u njegove unutarnje poslove ako primijeti da taj neko prijeti njegovoj zemlji, te mu je dalje skrenuo pažnju na to da između BiH i Rusije postoji niz zemalja članica NATO-a, naoružanih oružjem NATO-a. Zašto Moskvi onda smeta baš BiH?

“Otkud vi znate da nemamo planove i protiv Hrvatske, protiv Poljske, protiv Bugarske kao članica NATO-a?”, kazao mu je Kalabuhov.

“Imate planove protiv Hrvatske!?”, upitao je Hadžifejzović.

“Imamo planove protiv NATO-a”, uzvratio je ambasador Ruske Federacije u BiH.

“Imate planove protiv Hrvatske”, ponovo je upitao.

“Haha, protiv NATO-a imamo planove!”, pokušao je ambasador diplomacije Vladimira Putina odglumiti vic.

Uopće je ulazak u emisiju izgledao tako da je Kalabuhov rekao da se “u Ukrajini vodi rat protiv Rusije”.

“Vi kažete da kad Rusija napadne Ukrajinu da je to rat protiv Rusije!?”, bio je voditelj zatečen po prvi put u emisiji, a najgore je tek slijedilo i nije se odnosilo tek na to što je ambasador rekao:

“Ne, to je specijalna operacija.”
Pogledaj video:

izvor:SB

To Top
$(".comment-click-1600").on("click", function(){ $(".com-click-id-1600").show(); $(".disqus-thread-1600").show(); $(".com-but-1600").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });