ODJEK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Dodik i Čović u Bruxellesu jasno označeni kao ruski igrači!

Kako smo već izvijestili, nakon obraćanja bh. zvaničnika uslijedile su žestoke kritike i optužbe na račun Milorada Dodika i Dragana Čovića. Europarlamentarci su Dodika optužili za koketiranje sa ruskim diktatorom Vladimirom Putinom i za udar na ustavnopravni poredak BiH, dok su Čovića optužili sa bliske odnose sa proruskim akterima i za insistiranje na nedemokratskim i diskriminatornim zahtjevima prilikom reforme izbornog zakonodavstva u BiH.

Ova usijana atmosfera iz Evropskog parlamenta imala je i svoj odjek na društvenim mrežama, posebno Twitteru. Donosimo Vam nekoliko reakcija.

“Pred Evropskim parlamentom danas, ispred naše zemlje, govore četiri čovjeka. Dvojica pričaju o ustavu, ljudskim pravima, vrijednostima i Ukrajini. Druga dvojica pričaju budalaštine kroz koje provlače rasističke opaske o svojim sugrađanima”, primjetio je jedan tviteraš.
“Danas se branila ideja građanske BiH, buduće članice EU. Ako je neko sumnjao, nakon obraćanja Dodika i Čovića svima je jasno da je ovaj dvojac pod dirigentskom palicom Putina najveća prijetnja miru na Balkanu i Evropi!”, primijetila je Jasmina Tokić.
https://twitter.com/TokicJasmina/status/1503770956778594310?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503770956778594310%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F241351%2Freakcije_na_drustvenim_mrezama_dodik_i_chovic_u_bruxellesu_jasno_oznacheni_kao_ruski_igrachi.html
Politolog Jasmin Mujanović čestitao je Komšiću što je u svom govoru jasno identificirao “secesionistu Dodika i njegovog saradnika Dragana Čovića”, kao ruske aktiviste u BiH.


“A kakve koristi imamo od toga što je Komšić u Predsjedništvu?” Valjda bi ovi htjeli da umjesto Komšića Dragan Čović objašnjava evropskim parlamentarcima kako je izborni zakon rješenje svih problema u Bosni”, poručio je novinar Ermin Zec.


izvor:SB