ZUKAN HELEZ: “Pozivam OSA-u i Graničnu policiju BiH da zabrane nenajavljen ulazak…”

Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a BiH, smatra kako smo mogli konačno vidjeti da državne službe i agencije Bosne i Hercegovine funkcioniraju punim kapacitetom.

„Na osnovu podataka Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Granična policija BiH je zabranila ulazak u BiH Milošu Koviću, profesoru historije iz Srbije.

Miloš Ković je prononsirani nacionalista i šovinista koji, kad god dođe u Bosnu i Hercegovinu, širi međunacionalnu i vjersku mržnju. Ković je poznat po stavu da treba ujediniti Srbiju i Republiku Srpsku i dio je tima koji je pokušao u Haagu odbraniti ratnog zločinca Ratka Mladića.
Želim da čestitam pripdnicima OSA-e i Granične policije na zabrani ulaska kvazinaučnika, šoviniste i mrzitelja Bosne i Hercegovine.

Posebno ih pozivam da zabrane nenajavljen ulazak političarima iz susjednih zemalja koji nelegalno vršljaju po dijelovima BiH, te unose i šire međunacionalnu netrpeljivost i truju već dobro zatrovani politički prostor u BiH.

Svjedoci smo posjete Bosni i Hercegovini različitih političkih šarlatana poput Vulina, Milanovića i Dačića, koji ne kriju da žele raspad Bosne i Hercegovine. Nama u BiH je dosta ‘naših’ etnonacionalista Bakira, Mileta i Dragana koji su doveli BiH pred raspad, a njene stanovnike raselili po bijelom svijetu.

Zbog toga još jednom puna podrška državnim agencijama koje štite suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine“, naveo je Helez.
Podsjetimo pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine danas su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po sigurnost Bosne i Hercegovine”.
izvor:SB