Vijesti

Čović o izbornom zakonu: “Međunarodna zajednica se veseli našem dogovoru o Izbornom zakonu”.-VIDEO

Vjerujem da ćemo uskoro imati dosta predstavnika međunarodnih institucija ovdje. Ja im se zahvaljujem što nas ohrabruju da nađemo dogovor, kazao je lider HDZ-a, Dragan Čović, govoreći od predstojećim sastancima vezanim za dogovor oko promjena izbornog zakonodavstva.

“Bez obzira na razlike koje imamo, to sam vidio kroz razgovore s kolegama, krajnje odgovorno se pristupa ovom vremenu u kojem se nalazimo kako ne bi izazvali neko novo iskušenje između nas. Moja poruka je: Učinimo sve da u miru rješavamo sve probleme u BiH, kroz raspravu, kroz dijalog, da nađemo rješenja za budućnost BiH, da osiguramo da se sva tri naroda osjećaju dobro, svi žitelji BiH, da imaju te elemente ustavne jednakopravnosti, zadovoljstvo da ih predstavljaju legitimni predstavnici. Pozivam sve da šaljemo riječi mira, ohrabrenja, zajedništva unutar različitih pogleda u BiH i onda možemo s pouzdanjem kazati da smo otklonili ove strahove koje danas dijele žitelji Ukrajine i svih susjednih zemalja”, kazao je Čović za mostarsku RTV HB.

Na upit je li bilo sastanaka i hoće li ih, ako nije, biti s bošnjačkom stranom oko izmjena Izbornog zakona, Čović je kazao:

“I bilo ih je i bit će ih. I jučer sam imao jako puno sastanaka. Ovo što smo govorili o ratu u Ukrajini, nije to samo rat u Ukrajini, mi ulazimo u jedno teško recesijsko vrijeme, pitanje je kakvi će biti troškovi života, vjerojatno budućnost svijeta će biti potpuno drugačija za 5-6 mjeseci, ali to ne smije zasjeniti prilike u BiH. To je odgovornost politike. Trebamo, dakle, voditi razumnu politiku, ali i rješavati probleme, jer se oni ne mogu ostaviti pod tepih. Nije dovoljno reći sad je najvažnije da nema sigurnosne ugroze. Da, točno, ali da bi mogli politički funkcionirati u BiH moramo riješiti ključni problem. Nema većeg prioriteta danas, pa čak i za one kojima odgovara status quo, od rješavanja Izbornog zakona”, kazao je Čović.

Najavio je i kako u utorak odlazi u Bruxelles gdje će se govoriti o odnosu BiH i EU.

“Vjerujem već dva-tri dana nakon toga ćemo imati dosta predstavnika međunarodnih institucija ovdje. Ja im se zahvaljujem što nas ohrabruju da nađemo dogovor. Oni se vesele našem dogovoru o Izbornom zakonu. Svi su svjesni da to moramo rješii jer bez toga nemamo preduvjeta za normalno odvijanje izbornog procesa u BiH a svi ga želimo. Međutim suština je da to neće uraditi međunarodna zajednica za nas. Mi to moramo uraditi”, kazao je, uz ostalo, Čović.
POGLEDAJ VIDEO:

izvor:SB

To Top
$(".comment-click-1484").on("click", function(){ $(".com-click-id-1484").show(); $(".disqus-thread-1484").show(); $(".com-but-1484").hide(); }); // Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });