Vijesti

DODIK ODGOVORIO BAKIRU: “Ili će BiH biti država svih ili je neće biti”

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Bakir Izetbegović najveći krivac što je BiH u ovakvoj situaciji, i to ne zbog toga što to kaže Milorad Dodik već što to kažu činjenice.

“Zbog maksimalističkih zahtjeva Bakira Izetbegovića i SDA nema Vlade FBiH već četvrtu godinu, nema izmjena Izbornog zakona. Muslimani biraju dva člana Predsjedništva, Hrvatima se uzimaju osnovna prava, a pokušaj disciplinovanja Srba je u toku”, rekao je Dodik za Srnu.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu “da je Dodik kriv za stanje u BiH, pa i odlazak mladih”, predsjednik SNSD-a je naveo da “u FBiH nema Milorada Dodika, pa je nejasno ko nije u stanju da četiri godine primijeni rezultate izbora, ko ne može da poveća penzije i plate tamo, ko ne može da zadrži mlade tamo…”.

“Otac Izetbegović je zbog BiH žrtvovao mir. Meni izgleda da je sin Bakir zbog vlasti spreman da žrtvuje BiH. A i jedan i drugi su žrtvovali istinu, ovaj ratnu, ovaj poslijeratnu. Zato smo godinama u jednoj te istoj tački i iz nje se nećemo pomjeriti sve dok Bakiru Izetbegoviću neko ne objasni da BiH nije islamska država i da mu je nije ostavio babo u amanet. Ili će biti država svih ili je neće biti”, poručio je Dodik.
Podsjetimo, Izetbegović je jučer održao press konferenciju na kojoj je, između ostalog, ocijenio da posljednjih 15 godina nije bilo politike Milorada Dodika u ovoj državi bi ostale desetine hiljada mladih ljudi koji su napustili zemlju.
IZVOR:SB

To Top